15. April 2024

Market Wrap: Bitcoin Hits 1-maand hoog; DeFi Value Locked Hits $3.3B

Donderdag was een dag voor zowel de bitcoin- als de etherprijzen.

  • Bitcoin (BTC) handelend rond $9.590 vanaf 20:00 UTC (16:00 EDT). Het winnen van 2% over de afgelopen 24 uur.
  • Bitcoin’s 24-uurs bereik: $9.364-$9.686
  • BTC boven de 10-dagen en 50-dagen voortschrijdende gemiddelden, een bullish signaal voor markttechnici.

De Bitcoin-prijzen stegen voor een derde rechte dag tot de hoogste prijs in een maand, en bereikten $9.686 donderdag. George Clayton, managing partner van New York-based Cryptanalysis Capital, verwacht dat het veel hoger zal gaan. „We zijn bullish en hogere prijzen zijn beter voor ons, maar de stijging is echt geen big deal,“ zei hij.

Constantin Kogan, partner bij crypto-fonds van het Kapitaal van de fondsenBeetBull, wees op de Angst en de Hebzuchtindex voegde 5 punten in een keer toe en is in de ,,hebzucht“ streek. „Bitcoin Code is gestegen tot boven de psychologisch belangrijke $9.500. Dit wijst op een positief sentiment van de beleggers“, vertelde Kogan aan CoinDesk.

Een korte knijpbeweging in de markt voor cryptocurrency-derivaten kan hebben geholpen om de prijsstijging te versnellen. In de loop van de afgelopen week, werden zowat $61 miljoen korte posities geliquideerd, die de $18 miljoen lange liquidaties op derivatenuitwisseling BitMEX overstijgen. Toen de short sellers werden uitgeknepen, verhuisde de bitcoin naar $9.400 dinsdag, en daarna naar meer dan $9.500 op donderdag. „Grote niveaus worden aangepakt,“ zei Vishal Shah, een optiehandelaar en oprichter van derivatenbeurs Alpha5.

Adi Yona van algoritme handelsfirma Efficient Frontier nam nota van betalingsbedrijven zoals PayPal die op de cryptocurrency bandwagon springen als meer bullish sentiment. „Bitcoin is in zijn laatste zet gesprongen. De 325 miljoen gebruikers van Paypal konden bitcoins kopen en verkopen. Dit zou een grote invloed kunnen hebben op het volume en de prijsstelling, omdat de crypto-markten zich openstellen voor nieuwe populaties“.

BitBull’s Kogan nam ook nota van de prestaties van goud donderdag. Het goud nadert een hoogtepunt van alle tijden, omhoog 0.57% Donderdag, bij $1.882 per ons. „Zowel de bitcoin als het goud hebben hun verliezen na de prijsdaling in maart bijna volledig teruggewonnen“, zei hij.

Totale waarde in DeFi meer dan 3 miljard dollar

De op een na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, ether (ETH), was omhoog, handel drijvend rond $273 en beklimmend 11% in 24 uren vanaf 20:00 UTC (4:00 p.m. EDT). Jack Tan, CEO van het in Taiwan gevestigde Kronos Research, verwacht $300 ether binnenkort. „Het is een voortdurende bullish trend naar mijn mening, ik zou winsten nemen rond laag-midden $300s.“

De totale waarde die in gedecentraliseerde financià „n (DeFi) wordt gesloten overtrof de $3 miljard mark 21 Juli, volgens informatie van aggregator DeFi Pulse. De totale waarde, bij $3.37 miljard Donderdag, heeft sinds het begin van 2020 vervijfvoudigd.

Stablecoin project Maker leidt DeFi projecten met $718 miljoen in waarde vergrendeld. Lenders Aave en Compound volgen met respectievelijk 560 miljoen dollar en 547 miljoen dollar. Gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s) Synthetix, met $483 miljoen vergrendeld, en Curve, met $342 miljoen vergrendeld, ronden de top vijf af. Van de top 35 projecten op DeFi Pulse is alleen Bitcoin’s Lightning Network, met $9,4 miljoen aan totale waarde vergrendeld, niet gebouwd op het Ethereum-platform.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert